Повече от очаквано Копецки спечели квалификацията в Злин

Четирикратните поредни победители в рали „Барум“ Ян Копецки/Павел Дреслер (Skoda Fabia R5), спечелиха днешния квалификационен етап.

Копецки, който държи и европейската титла за 2013, трябваше да се „изпоти“ за да запише най-доброто време от 2:39.893 минути, след като младокът Николай Грязин му дишаше зад врата. В крайна сметка опитния шех спечели квалификацията, но с аванс от едва 0.075 секунди спрямо латвиеца.

Лидерите в шампионата Алексей Люкянук/Алекси Арнаутов оцеляха след излитане от трасето повреме на свободните тренировки записвайки трето най-добро време с изоставане от 1.193 секунди спрямо лидерите.

Претендента за титлата в JERC1 Филип Мареш записа четвърто време, побеждавайки прекият си съперник Крис Инграм. Инграм от своя страна записа едва тринадесето време, като така той ще бъде сред последните пилоти, които ще имат възможността да изберат стартовата си позиция.

Чешките местни пилоти се възползваха от познанията на трасето и окупираха челната десетка с Мареш, следван от Томаш Костка, Вацлав Пех, Ян Черни и Мирослав Якеш.

Церемонията по стартирането на рали „Барум“ започва от 17:00 българско време, като ще бъде излъчена в официалната Фейсбук страница на шампионата. Старта на SS1 Zlin е от 22:15 часа.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]