Победа за Hyundai i20WRC на рали Антиб

10334377_617421555020722_6003980824020498795_n

Както бяхме писали по-рано от Hyundai взеха участие на рали Антиб, което се провежда на почти същите отсечки на които и рали Монте Карло. Техен пилот бе изключително бързият по отсечките на графството Браян Буфие.

Буфие спечели ралито следван от Жулиен Маурин (Ford Fiesta WRC). На Антиб, както и на Монте атмосферните условия играят голяма роля в разпределението на силите. Жулиен Маурин:” Загубихме ралито заради лош избор на гуми. Загубихме всичко през вторите минавания на вторият ден. Изведнъж се изля силен дъжд, имаше изключително много вода и не можахме да се справим с условията.”

Браян Буфие: „ Имахме изключително подробна информация за атмосферните условия. Кръстосахме твърдата и меката смес на асфалтовите гуми, което ни помогна изключително много.” Отборът на Hyundai е използвал WRC спецификацията на гумите Michelin, правейки изключително важен тест за предстоящите асфалтови кръгове в световният шампионат.

Предстартови проблеми за Hyundai преди рали Сардиния.

2538_hann-jump-portugal-2014_856_896x504

Седмица преди отборът да отпраши към рали Сардиния, Юхо Ханинен обърна по таван i20WRC на тестовете в Полша. От отборът са заявили че, едва ли е можело да се случи в по-удобен момент поради причината че, инженерите са били успели да придобият информацията за настройките на автомобилът в предходното на инцидентът тестово минаване.

Видео от тестовете на Юхо Ханинен в Полша

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]