Победа за Яри-Мати Латвала на рали Швеция.

Latvala02SWE14cm592Финландския пилот на Volkswagen, записа своята трета победа на това рали което бе изключително трудно за всички екипажи. Втори се нареди Андреас Микелсен, който през последният ден не показа нужната скорост за победата в това състезание. На трета позиция само на 16,6 сек. от Микелсен се нареди Мадс Осберг. От самото начало на състезанието младокът не бе доволен от своят ритъм, но в третия ден влезе в свой води и успя да завоюва екстра точките от Пауър Стейджа.

През днешният последен ден от рали Швеция, Яри-Мати спечели четири от осемте отсечки и показа видно за шампион темпо.  „Това е моята трета победа тук. Никога до сега не съм печелил едно рали три пъти. За мен това състезание и тази победа са много специални“– заявяваше финландеца изключително емоционално.“ Измина много време от моята победа в Гърция през миналата година. Тогава бе, доста повече заради тактиката с запазването на колата. Но Швеция е високоскоростно рали което ми даде увереността че, мога да спечелвам и бързи ралита. На истина се нуждаех от добри резултати тук.“ Другият неколкократен победител на това рали, Мико Хирвонен не успя да намери своят ритъм и завърши надпреварата с пасив от 1:27.4 след Осберг.

Отт Танак, взе петата позиция и се представи изключително добре в началото на състезанието имаше шанс да се бори за челната тройка, но заложи на сигурно за последният ден от надпреварата.

Големият губещ от тазгодишното издание на снежното рали бе Себастиан Ожие, който завърши шести на 17 сек. пред Хенинг Солберг, след като през вторият ден се заби в канавка. Двамата до последно се бориха за своите позиции, но световният шампиона показа класа пред скандинавеца.

Крейг Брийн и Крис Мийк, затвориха челната десетка. Мисията и на двамата бе да завършат и натрупат опит с новите за тях автомобили в изключителните условия, които предостави ралито. Другият пилот който стартира тази надпревара с цел натрупване на опит бе Роберт Кубица. Полякът на няколко пъти излезе от трасето и се нуждаеше от сериозната помощ на феновете по трасетата. Той оцеля и приключи ралито на 24-та позиция.

Изключително лош късмет сполетя и младият пилот на Форд Елфин Еванс, който за нещастие се преобърна по таван в пауър стейджът и така прекрати доброто си представяне.

Класирането до моментът в шампионатът

Untitled-1

 

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]