Плановете за участие на Стайков в планинско Своге пропаднаха

IMG_20210712_165928

За съжаление на феновете Пламен Стайков няма да присъства в тазгодишното издание на планинско „Своге“. Пилотът на „Стайков Рейсинг“ обяви по-рано през седмицата, че е получил покана от организатора „ЛВ – Авто Рейсинг Тийм“ да бъде гост на надпреварата и ще стартира по трасето извън класирането. Стайков трябваше да участва редом до Рафи Кадир със своята Skoda Fabia R5 с цел натрупване на опит с новия за тях автомобил, както и за допълнителна атракция на феновете желаещи да присъстват на планинско „Своге“.

„За съжаления няма да присъстваме въпреки първоначалната уговорка“ – коментира за bgrallyhd.com Пламен Стайков. – Освен, че смятахме да тестваме заедно с Рафи възнамерявахме да направим и добро шоу за публиката.“

Причината за тази ситуация е, че организаторите от „ЛВ – Авто Рейсинг Тийм“ са получили неофициален и необоснован отказ от структурата на „АФБ“, въпреки че от „Стайков Рейсинг“ имат разрешение от страна на председателя на „АФБ“ Камен Михайлов за допускането им да стартират по трасето с навигатор макар и без да взимат участие под никаква форма в предстоящата надпревара.

Според нас решението за недопускане на Пламен Стайков меко казано странно и несериозно. В специалния правилник за сезон 2021 на дисциплината „Планинско Изкачване“ (както и в друга документация на АФБ) никъде не се упоменава, че например автомобил изпълняващ ролята на форлойфер не може да стартира с човек на дясната седалка. Да не говорим, че през последните години бе редовна практика сред организаторите на високопланинските надпревари да бъдат допускани по трасетата дрифт автомобили без да са част от надпревара и дори от организацията на състезанията.

За жалост българските феновете няма да могат да видят новата придобивка на „Стайков Рейсинг“ преди рали „Сърбия“ (25-26 септември).

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3229 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]