Планинско Шумен падна заради COVID-19 ситуацията в региона

Снимка: Мартин Нацев

Организаторите на първия кръг от националния шампионат по планинско изкачване „Планинско Шумен“ за съжаление се принудиха да отменят своята надпревара. Причината зад това решение е доста усложената ситуация в гр. Шумен и региона, като в момента РЗИ Шумен е издала заповед за забрана на събиране на повече от 15 души на открито и закрито.

Въпреки това пред организаторите стои варианта за провеждането на състезанието на други дати, както бе и през миналия сезон, но след миналата година директора на състезанието Валери Балабанов смята да не подхожда отново към този план на действие, защото е пълен с много неизвестни.

„Дори и да се отвори прозорец в който може да се организира състезанието, то няма как в рамките на няколко дни да се подготви трасето и да се организират хората“, заяви Балабанов в телефонен разговор с нас. Така за съжаление родният ни автомобилен спорт отново трябва да се сблъска челно с COVID-19 ситуацията в България.

След отпадането на планинско „Шумен“ от календара, всички погледи на автомобилната гилдия вече са насочени към рали спринт „Пещера“, което трябва да се проведе в дните 17-18 април. Наш източник в организацията на рали спринт надпреварата заявни пред нас, че за сега всичко върви по план и до момента няма никакви притеснения за провеждането на състезанието. Разбира се до тогава остават три седмици, но организационният екип е позитивно настроен, че състезание ще има и се надяват да бъде изключително интересно.

Определено и през тази година COVID-19 ще оправлява случващото се в родния автомобилен спорт, както и ще остане неясно какъв ще бъде подхода на спортното министерство, както и подхода на АФБ. Едно е сигурно обаче, съседите ни от Румъния провеждат без проблеми своите надпревари,а според данните средната заболеваемост на глава от населението е по-висока от тази на България.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]