Планинско Българка се отлага поради липса на действаща федерация

Снимка: LAP.BG - Георги Тодоров

От няколко дни на официалния портал на АСК „Булсим“ е публикувана новината, че спортния клуб обявя официално отлагането на първия кръг от националния шампионат по планинско изкачване планинско „Българка“.

„Планинско „Българка 2022“ предвидено за 04 / 05 Юни се отлага
поради отнемане на лиценза на АФБ и невъзможността за издаване на Виза на състезанието
„, се гласи в съобщението.

Така една от най-популярните надпревари в планинския шампионат бива жертва на решението на Министерството на младежта и спорта да отнеме лиценза на Автомобилна федерация на България, която според назначена проверка е била неправомерно лицензирана по времето на бившия министър на спорт Красен Кралев.

Въпреки подадените документи към действащата автомобилна
федерация в срок и входираните писма към общината сме принудени да
вземем това решение. АСК „ Булсим“ винаги е спазвал законите и е провеждал състезанието по правилата
„, се допълва в съобщението.

Големия въпрос който се питаме всички ние е, кога от Министерството на спорта ще лицензира ново управленско тяло на родния ни спорт и ще успее ли това тяло да организира един единствен по рода си сезон 2022. Тези същите въпроси ние официално изпратихме към институцията от която очакваме отговор.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3229 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]