Планинско Благоевград 22-23 Април

Снимка: Apix Action Photography

За поредна година Благоевград ще бъде домакин на кръг от националният шампионат по планинско изкачване. Благоевградчани ще приведстват през този уикенд 35 заявили се участника, като локацията на трасето за пореден път е пътя към село Делвино.

През тази година организаторите от АСК „Диамо“, община и патньори направиха сериознен план за възтановяване на трасето, като специално за надпреварата са поставени  около 300 метра нов асфалт. Други промени са изместването на старта спрямо пердходните издания с 50 метра и допълнителни 200 метра към общата дистанция, като така състезателното трасе става точно 4 километра.

Друга новост е и местоположението на сервизният парк, който е преместен в дворът на близкото до трасето училище.

Сред заявените състезателиса победителят от първият кръг в генералното класиране Христо Манолов, Илия Царски, Пламен Камбуров, Георги Георгиев, Юлиян Телийски, Любомир Мечков и др. Като така в HC1 са се заявили четирима състезателя, а в HC2 3-ма. Освен Телийски и Мечков, в HC2 ще вземе участия и Иван Русинова зад воланана Субару Импреза.

В HC3 са се заявили редовните участници Стефан Стоев, Ивелин Чапанов и Косю Йорданов, които ще трябва да се изправят срещу местните пилоти Васил Тодоров,Иван Кожарски и Мартин Гаврилов, заедно с Марин Ледеров от „Ефко Рейсинг“.

По традиция в HC4 преобладават най-много желаещи за участие, като общият им брой е от 6 души. Веднага прави впечатление журналистът-навигатор и деятел в спорта от дълги години Александър Спиров, който ще направи своят дебют на лявата седалка зад волана на Пежо 106. Фаворит за победата тук отново е Александър Димитров- Пъчо със своето Саксо.

В HC5 са заявени четирима души, в RC4 трима а в RC5 броят на заявилите е петима.

Официалното откриване на състезанието е предвидено в събота от 12:30 часа пред Ларго Мол. Стартър на тренировките ще бъде от 14:30 часа в три манша.

В неделя състезанието ще стартира от 10:00 часа отново в три манша, а награждаването е предвидено за 15:00 часа на старта на трасето. Трасето се затваря за автомобили 1 час преди старта и в двата дни, като между маншовете ще има дрифт шоу.

Времената на живо можете да следите от тук. Пълен списък със заявените състезатели можете да видите от тук. За повече информация през уикенда можете да ни следите и в нашата Фейсбук страница или Туйтър.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]