Пламен Стайков ще кара за националния шампионат на рали България

10175046_576818975758653_4080980307314646280_n

Победителят в рали спринт „Варна” Пламен Стайков (навигатор Рафи Кадир, Евроком РТ, Mitsubishi Lancer Evo IX) ще се бори за победата в рали „България 2014”, но в частта на състезанието, валидна за нашия шампионат.
За българския рали шампионат ще важат етапите в първия ден на ралито – 19 юли (събота), като общата им дължина е 122,68 състезателни километри.

Да, подали сме заявка и ще участваме – потвърди за пресцентъра на рали „България” Стайков. – Но ще караме в конфигурацията на състезанието, която е валидна за нашия шампионат.

„Много ми се иска да се боря за победата в рали „България” като кръг от Европейския рали трофи (ERTrophy), но не мога да си го позволя. Ако трябва да купуваме гуми, които да отговарят на правилата на ERTrophy, бюджетът ни ще скочи твърде много. Смятам, че ще се получи интересно състезание, тази година шампионатът започна интересно и големите битки тепърва предстоят.“

„Предполагам обаче, че по отсечките на рали „България” автомобилите версия Супер 2000 и R5 ще имат предимство срещу колите от N/4 и R4, но това не означава, че няма да се борим.”

Източник: www.rallybulgaria.com

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]