Стайков шампион в ЕРТ2, Григоров отпадна

Пламен Стайков и Давид Кварацхелия станаха първите български шампиони в клас ЕРТ2 за сезон 2017, след пореден тежък ден в португалският финален кръг от шампионата.

Българо-грузинското дуо започна деня, като лидери и го завърши с аванс от над четири минути прибирайки синята купа у нас. В генералното класиране екипажът на „Стайков Рейсинг“ завършва на единадесета позиция с изоставане от над осем минути пред шампионът в ЕРТ, турчинът Ягиз Авджъ.

Битката в челото определено бе доста сериозна, след като първите четири екипажа се намираха в разлика от почти пет секунди. Орхан Авджиоглу отпадна след излитане от трасето в SS8 Monchique. Така Ягиз Авджъ се изкачи на втора позиция и започна да пристиска лидерът Педро Мейрелес, който след точно два етапа също отпадна от надпреварата. До края на състезанието Авджъ трябваше само да контролира темпото взимайки титлата в Европейският рали трофей.

За съжаление екипажът на Григор Григоров/Даниел Миленков отпадна поради спукана гума и невъзможността да я смени.

„За съжаление, за нас рали „Касинос до Алгарве“ приключи – коментира Григоров в своят Фейсбук профил. – Отсечката беше прекалено тясна и опасна, за да спрем да сменим гумата, а автомобилът не можеше сам да продължи движение в този вид.

Научихме много, за мен беше удоволствие да бъда на подобно състезание и да се боря рамо до рамо с изключително талантливи момчета. Показахме скорост, която липсваше в доста от предходните състезания. Видях, че единствено ни липсват тренировки и състезателни километри, за да достигнем, дори и надминем, нивото на най-бързите.

Нощувахме като лидери в ERT3 и ERT Junior, а именно това беше и целта ни. Жалко за днес, но обещавам в най-скоро време да донесем в България един голям трофей от подобен престижен шампионат!“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]