Пламен Стайков с първи тестови километри като гост на планинско Своге

Пламен Стайков ще направи първите си официални тестови километри зад волана на своята Skoda Fabia R5 през този уикенд в първото издание на възобновеното планинско „Своге“ (повече информация относно състезанието очаквайте скоро).

„Получихме покана от организаторите на планинско Своге и възнамеряваме да участваме като гости извън класирането на състезанието – коментира Пламен Стайков, който през миналия месец разкри новината за закупуването на Skoda Fabia R5 – Основната ни цел да е свикнем с колата, както и да поработим върху настройките и. Както знаете от доста време насам не съм се състезавал активно и всеки един възможен за подготовка километър е важен.“

Една от другите основни задачи пред Стайков е заедно с Рафи Кадир да възобновят съвместната си работа в колата. Именно поради тази причина пилота на „Стайков Рейсинг“ няма да бъде част от състезанието защото възнамерява да стартира с Рафи Кадир на дясната седалка.

Първото официално състезание за Стайков и Кадир ще бъде предстоящия предпоследен кръг от родния ни рали шампионат рали „Сърбия“ (25-26 септември).

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]