Пламен Стайков посвети победата си в Шумен на Тодор Славов

SVI_2513Снимки: APIX Action Photography

Екипажът на АСК „Евроком” Пламен Стайков и Рафи Кадри успяха за поредна година да спечелият на рали „Стари Столици” в град Шумен. На награждаването Стайков и Кадир връчиха своите купи на навигатора на починалия Тодор Славов, Петър Илиев. Пламен Стайков посвети своята победа на Тодор Славов.

IMG_5790Изключително мокрите условия свалиха темпото на състезанието, но това не попречи да се завърже една доста интересна битка за победата. В неделя Стайков взе 3 от петте специални етапа, като в края на ралито часовника спря на 13.4 секунди разлика с шуменския ас Мартин Сурилов. Имайки за партьор Здравко Здравко, Мартин Сурилов поставяше в постоянно напрежение лидерите, като през неделя взе два етапа с разлики по-малки от секунда.

Екипажът на „Дианел Рейсинг” Георги Василев/Стефан Добрев до последно бяха трети, но в последния специален етап Шуменска крепост излетяха от трасето. Сливналиите за съжаление не успяха да върнат техния автомобил на трасето и трябваше да отпаднат. Друг екипаж в RC2, който имаше проблеми в неделя бе този на Антон Титов и Венцислав Мирчев. Дуото на „Октан Рали Тим” се удари във второто минаване на етапа Ардашес и също трябваше да отпаднe, за радост екипажа е невредим. Така третото място в клас RC2 и петот в генералното е за Марко Стойчев/Йордан Батаклиев, които успяха да се преборят успешно с лошите атмоферни условия.

IMG_6001

Третото място в генералното класиране и първо в RC4 е за друг сливенски екипаж, този на Дилян Станков/ Младен Карчев (Renault Clio). Двамата успяха да счупят шумнеският си карък и то по какъв начин. Зад тях на 25.2 секунди завърши друг екипаж зад волана на Renault Clio, този на Боян Безус и Димо Бозуков. Представителите на „АРТ Рейсинг” завършиха и на втората позиция в RC4. В този клас отпаднаха два екипажа, този на Михаил Симеонов/Васил Георгиев (Citroen C2) и този на Димитър Димитров/Пламен Вълев (Honda Civic) (на снимката).

Емил Денев/Богомил Ненов (Renault Clio) завършиха шести и взеха купата за първото място в RC3. Втори в класа и дванадесети в генералното са Здравко Минев/Давид Кварцехлия (Renault Clio). Боби Григоров и Ангел Башкехайов успяха да изкарат цялото рали геройски без спирачки и завършиха на трета позиция в RC3.

SVI_2111Седмата позиция в генералното е за Георги Янков/Цветан Балджиев (Subaru Impreza), представителите на „Дунев Рейсинг” взеха победата в НС2.Байчо Ненов и Йордан Йорданов са осми на 7.6 секунди от Янков/Балджиев в генералното. Втория екипаж на „Дианел Рейсинг” Стефан Желязков/Ивано Турлаков са девети на 8.5 секунди от Ненов/Йорданов. Сливенския екипаж извоюва победата в клас RC5 с преднина от 1.3 секунди пред съгражданите си Стоян Мечков/Иван Ангелов.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]