Пламен Камбуров с топ време на Писта Стара Загора

Пламен Камбуров (Mitsubishi Lancer Evo IX) записа най-добро време в днешните квалификации на „Писта Стара Загора“, последен кръг от националния шампионат по затворен маршрут.

Пилотът на АСК „911 Тийм“ спря часовника на 1 минута 43,6 секунди записвайки с малко над шест секунди по-добро време от това на втория Камен Василев (Mitsubishi Lancer Evo X), като така си подсигурява и първото място на стартовата решетка.

Утре от третата стартова позиция зад Василев ще стартира Боян Марков (Mitsubishi Lancer IX).

Прекият конкурент за битката за титлата в серия „Макси“ Илия Царски подаде своята заявка за участие, след изтичането на срокът, като бе допуснат да се състезава. Пилотът на АСК „Автоцар Рали сервиз“ за съжаление обаче така и не успя да запише добро време, като утре ще стартира от девето място.

В серия „Туринг“ Димитър Кондев (Honda Civic) бе в своя собствена лига. Пилотът на АСК „Ефко Рейсинг“ записа най-добро време от 1 минута 17,9 секунди побеждавайки Кристиян Христов (Honda Civic) с 1,1 секунди. Младият пилот на АСК „Стара Загора“ от своя страна имаше технически проблеми в първата тренировка, като всички очакваха да може да атакува времената на Кондев във втората. От трето място ще стартира Иван Алексиев (Honda Civic).

Искрен Веселинов (Honda Civic) ще стартира от първа позиция в серия „Спорт“. Пилотът на АСК „911 Тийм“ получи сериозна възможност да се бори за титлата, след като лидера в шампионата Йордан Методиев (МБ Рейсинг) се отказа от това да се състезава през този уикенд.

Александър Антов (Honda Civic) ще стартира от второ място, като той също има шанс да вземе титлата ако успее да се пребори с Веселинов. От третата позиция утре ще стартира Александър Димитров (Honda Civic).

В серия „Лада“ Крум Крумов (ВАЗ 2107) успя да наделее и да си подсигури първата стартова позиция благодарение на своето време от 1 минута 21,3 секунди. Дончо Дончев (ВАЗ 2107) и Цветелин Велков (ВАЗ 2101) ще стартират от втора и трета позиция.

Стартовете на „Писта Стара Загора“ започват от 10:30 часа, като ще могат да се гледат безплатно в YouTube каналът на Pitlane.tv.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]