Пламен Камбуров спечели едно дъждовно планинско Гоце Делчев

БФАС - Планинско изкачване "Мемориал Валерий Великов" 2019 - Неделя - 07.04.2019 BFAS - Hill Climb "Memorial Valeriy Velikov" 2019 - Sunday - 07.04.2019 © Copyright: Georgi Todorov Jr/ LAP.bg

Пилотът на АСК „Вромос“ Пламен Камбуров спечели първото издание на планинско „Гоце Делчев“.

Заедно с наетият от него специално подготвен за състезания тип планинско изкачване автомобил Skoda Fabia, Камбуров успя да спре часовника на 2:26.74 минути в последният състезателен манш. Това време помогна на пистовия пилот да вземе своята първа победа в планинска надпревара в едва второто си състезание с този автомобил.

Общото време на Камбуров от трита манша е 9.88 секунди по-добро от това на втория Николай Златков. Пилота на АСК „Проспийд“ бе един от пилотите задаващи темпото през целия уикенд, но видимо по-бързият Камбуров отнесе победата.

Любен Каменов затваря челната тройка с общо време от 7:36.88 минути изоставайки с 13.66 секунди от Камбуров. Зад Каменов завърши представителя на домакините от  АСК „Дунев Рейсинг“ Юлиян Телийски, който също не успя да се пребори с лидерите.

Времето в неделния ден от планинско „Гоце Делчев“ бе доста променливо с дъжд в определени ключови моменти от надпреврата. Голямата изненада за всички бе представянето на Васко Въжаров и неговият Opel Astra. Пилота на АСК „Грийн Фокс Моторспорт“ записа най-добро време в генералното класиране на първият състезателен манш спирайки часовника на 2:30.6 минути. По-късно във втория манш Въжаров не успя да подобри времето си, след като се удари в един от завойте на трасето.

Младата надежда Иван Влъчков отново показа класа успявайки със своята Honda Civic да се намеси между „големите“. Пилота на АСК „Дамасцена-Алба“ записа най-добрите времена при автомобилите с един двигателен мост, което му донесе и петото място в генералното класиране.

Искрен Веселинов от АСК „Дианел Рейсинг“ с Honda Civic, записа с около 6 секунди по-слабо общо време от Влъчков, като така завърши на шеста позиция пред, Тихомир Балевски с Subaru Impreza.

Тодор Василев (Opel Corsa) и Косю Йорданов (Renault Megan) затварят челната десетка.

Голяма част от състезателите бяха изключително доволни от организацията на първото издание на планинско „Гоце Делчев“, който осигуриха и излъчване на живо по време на състезателния неделен ден.

Пълните резултати от надпреварата можете да видите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]