Пламен Камбуров оглави тренировките в планинско Тодор Славов

Снимка: Ивайло Старчев

Пламен Камбуров (Skoda Fabia RS2000) зададе темпото в днешните тренировки от планинско “Тодор Славов”. Пилотът на АСК “Премиум Рейсинг Тиим” записа най-добро време от 1:41.9 минути, подобрявайки рекорда на трасето.

С второ най-добро време днес бе Румен Киров (Subaru Impreza), който изостана с две секунди спрямо Пламен Камбуров.

Искрен Веселинов (Honda Civic) бе най-бързият пилот зад волана на автомобил, задвижван от предните колела. Пилотът на АСК “911 Премиум Рейсинг Тим” впечатли със своята скорост, като дори записа с едва 0,05 секунди по-слабо време от Румен Киров и неговото Subaru Impreza.

Челната петица след края на вчерашните три тренировъчни манша се заформя от  Тодор Атанасов (ВАЗ 2108) и Валентин Георгиев (Нonda Civic), които са и лидерите в своите класове.

Лидера в клас НС2 Стефан Георгиев (Ford Focus) е шести, следван от Недялко Денев (Peugeot 106) и Станислав Парванов (Honda Civic).

По време на последния тренировъчен манш за съжаление имаше инцидент с пилота Динко Иванов, като за щастие той е невредим. Иванов успя да се нареди на деветата позиция, след вчерашните тренировки, като няма яснота дали ще стартира днес.

Планинско “Тодор Славов” продължава с три състезателни и един подгряващ манш стартиращ от 10:00 часа. Церемонията по награждаването ще се проведе на добре познатото т-образно кръстовище. Можете да гледате на живо случващото се на трасето в YouTube каналът на Pitlane.tv.

За провеждане на състезанието се предвижда затваряне за движение на път VAR 1083 и път I-9 в участъка от км 88+803 до км 93+180 (пресечната точка на път I-9 с връзката на с.о.”Ален мак”) за времето на провеждане на състезанието в неделя 10.09.2023г. от 08:00 до 17:00 часа. Като алтернативен обходен маршрут се предвижда движението на МПС да се извършва по улици от с.о.”Ален мак-”Боян Бъчваров”, съвпадащ с общински път VAR 1082, ул. „Петър Ников” и други и продължаване по път VAR 1082.

Предвижда се и възможност за промяна посоката на движението по път I-9 в направление на К.К. „Златни пясъци” чрез излизане от него на пътен възел „Ален мак”, по връзката за Варненски свободен университет „Черноризец храбър” и завиване на ляво в посока на гр.Варна по другите връзки на възела.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3299 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]