Пламен Камбуров извоюва победа на планинско Българка

Пламен Камбуров
Снимка: Георги Тодоров мл. LAP.bg

Пламен Камбуров взе победата в завърналото се в родния шампионат по планинско изкачване планинско „Българка“. Заедно с наетата от него Skoda Fabia той постигна три изключително бързи състезателни манша с времена около 1:57 минути. Неговото време от 1:56,663 минути във втория манш, се оказа непосилно за неговите съперници и в крайна сметка той спечели състезанието с общо време от 5:51,537 минути.

Записвайки с 2,405 секунди по-слабо общо време за трите манша завърши Юлиян Телийски (Mitsubishi Lancer). На пилота на СК „911 Тийм“ не му достигна съвсем малко за да пребори Камбуров, но от друга страна двамата направиха една повече от интересна битка за победата, което определено се хареса на публиката около трасето.

На трето място в планинско „Българка“ завърши Илия Царски (Mitsubishi Lancer Evo IX) с изоставане от 12,138 секунди зад Пламен Камбуров.

Победителя в клас НС2 Ивелин Йотков (BMW E30) завърши на четвърто място в генералното класиране, като сливналията Георги Василев не успя да се пребори с него записвайки с около 6 секунди по-слабо общо време. Зад пилота на АСК „Дианел Рейсинг“ завърши Искрен Веселинов (Honda Civic), който взе победата в НС4 и бе най-бързия пилот с автомобил задвижван само от предните колела.

Битката му с Александър Димитров (Honda Civic) бе повече от интересна, като в края на надпреварата пилота на АСК „Дианел“ победи съперника си от АСК „Грийн Фокс Моторспорт“ с малко над 0,1 секунди след края на трите манша.

Челната осмица се затваря от ветерана Стефан Георгиев и неговия Ford Escort WRC, които се качват на третото място в НС2.

Сливенския пилот Дилян Станков (Peugeo 208 R2) взе победата в клас RC4 благодарение на деветото си място в генералното класиране. Битката му с Динко Иванов (Citroen C2 R2 Max) също бе доста интересна за наблюдаване.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]