Писта Стара Загора ще приюти 43 състезателя и ENEOS CUP

Снимки: LAP.bg

Преди няколко дни на сайта на БФАС бе публикуван и официалният списък със заявените участници за тазгодишното издание на ЗМ „Стара Загора“. Заралийският кръг от шампионата е един от най-посещаваните у нас и определено няма липса на публика, както и на състезателен интересен.

„Започнахме подготовката на състезанието преди два месеца, тази година наблегнахме по-сериозно на рекламата, като се надяваме да има повече публика от предните години – заяви добре познатият Илия Бояджиев, който е председател на организаторите АСК Стара Загора.- През тази година отново имаме 43 заявки, като заедно с това ще представим един нов шампионат, купа „Енеос“ в нея ще вземат участие 8 идентични автомобила Ауди А4.“

В Стара Загора са решили да променят нещата, като вместо да има по 2 манша на клас ще има само по един, но с увеличен брой от 12 обиколки.

С номер едно на стъклата ще бъде Пламен Камбуров с неговото Ево 9. В серия Макси своята заявка за участие са подали 10 състезателя, като сред тях са имена като Илия Царски, Константин Маршавелов и др.

Серия Туринг по традиция е винаги по средата щом се отнася до заявките. Списъкът е оглавен от младата надежда Иван Влъчков, който определено ще бъде фаворита за победата в този клас. Сред 11-те заявени участника са имената на Стефан Панчугов, Светослав Ковачев, Станислав Паришков, Стоян Апостолов и др.

При „спортистите“ своята заявка за участие са подали 23 състезателя от цялата страна. С номер едно ще стартира Недялко Денев със своето Пежо 106. Пълен списък можете да видите от тук.

Програма

Събота 30.09.2017

Технически преглед – 08:45 ч.

Тренировки и квалификация – 13:00 – 18:00 ч.

Неделя, 1.10.2917

Официално откриване – 10:00 ч.

Старт на състезанието – 10:30 ч.

-Представяне на ENEOS CUP

Награждаване и обявяване на резултатите 14:30 ч.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]