Писта София излъчи своите победители

Снимка: Борис Барболов / LAP.bg

Успешно премина първия кръг от националния шампионат по затворен маршрут „Писта София“. 48-те заявени състезателя успяха да привлекат изключително голям брой публика, която превърна в един истински празни цялото събитие.

Крум Крумов бе най-бързия пилот по време на квалификациите в серия „Лада“. За съжаление той не успя да се възползва от това предимство в състезанието, което бе спечелено от Дончо Дончев. Двамата с Крумов буквално до последно се бориха за първата позиция, но пилота на АСК „Джордан Рейсинг Тим“ надделя. На трето място в серия „Лада“ завърши Цветелин Велков.

В серия „Спорт“ още по време на квалификациите стана ясно, че битката за първото място, ще се съсредоточи основно между Александър Антов (Honda Civic), Йордан Методиев (Honda Civic) и Александър Й. Димитров (Honda Civic). Победата обаче отиде при Антов, който пресече финиша преди Методиев и третия Александър Е. Димитров (Honda Civic).

Иван Влъчков (Honda Civic) пренесе доброто си представяне от планинско „Шипка-Дамасцена“ на „Писта София“ записвайки първата си победа за сезона в пистовия шампионат в серия „Туринг“. Младия пилот бе недостижим в квалификациите и състезанието качвайки се за пореден път на почетното място на стълбичката. Стоил Неков (Honda Civic) и Деян Георгиев (Opel Astra) завършиха на второ и трето място.

Кралския клас „Макси“ не ни разочарова с излъчването на изненадващ победител. В първата тренировки Пламен Ангелов (Volkswagen Golf) бе най-бързия пилот, следван от завърналия се по трасетата Калин Бенчев (Subaru Impreza) и Филип Игов (Seat Leon). Бенчев записа най-доброто време във втората тренировка, но въпреки това не успя да подобри резултата на Ангелов.

В самото състезание обаче победител е Филип Бояджиев (Mazda 323), докато на второ и трето място завършиха Александър Томов (Subaru Impreza) и Искрен Попов (Mitsubishi Lancer Evo IX). Пламен Ангелов, Калин Бенчев и Филип Игов допълниха класирането зад челната тройка. Юлиян Телийски за съжаление получи повреда в своя автомобил и не успя да завърши в „Писта София“.

Следващия кръг от националния шампионат по затворен маршрут е „Писта Бургас“, която ще се проведе в дните 15-16 октомври.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]