Пиер-Люис Льобет с 9 участия зад волана на i20 WRC

Днес в официалната страница на Hyundai Motorsport бе поместена новината, че шампионът от WRC2 Пиер-Люис Льобет ще вземе участие в девет кръга от календар 2020 на световния рали шампионат зад волана на Hyundai i20 WRC.

Това официализира слуховете за наличието на четвърти автомобил на корейският тим през този сезон, по подобие на схемата на Toyota и Такамото Катцута. Въпреки това не самите Hyundai Motorsport ще поддържат машината а частен „сателитен“ отбор. За сега се спрягат това да бъдат RedGrey Team, които вече работят по програмата на корейците в WRC2.

Някой специализирани издания обаче, също спрягат за възможни приемници на програмата на Льобет екипите на Sarrazin Motorsport и BRC. Бащата на Пиер-Люис и европейски рали шампион Ив Льобет, направи няколко участия с BRC през сезон 2018, което също не изключва италианският тим от предположенията.

Младия Льобет ще стартира своя сезон 2020 на рали „Португалия“, като в програмата му влизат участието в цели 9 кръга. Французина освен, че е подкрепен от редица спонсори той е един от тримата финансирани млади пилоти директно от френската автомобилна федерация.

Паралелно с тази новина от Hyundai Motorsport официално разкриват и своята програма Junior Driver в която участват Льобет, Вейби, Грязин, Клаум Девиние и Гегор Мустер.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]