Пет екипажа стартираха в първия кръг на втория сезон на Hyundai Racing Trophy

Shakedown start

Пет екипажа стартираха в първия кръг на втория сезон на едномарковия шампионат HYUNDAI RACING TROPHY на рали „Сибиу“, Румъния. Това са шампионът от първия сезон на надпреварата Григор Григоров с навигатор Недялко Сивов, Симеон Симеонов с ко-пилот Красимир Механджийски, Христо Геров-Йордан Йорданов, Васил Жеков-Бойко Шопов и Мирослав Ангелов-Петър Илиев.

Servizen boksВ четвъртък (14 април) екипажите бяха официално представени на церемониалното откриване на рали „Сибиу“ заедно с румънските и българските участници. В петък (15 април) преди старта на Етап 1 – Курматура, екипажите преминаха през шейкдаун и успяха да тестват подобрените си състезателни автомобили Hyundai i20 Coupe R1. За новият сезон автомобилът претърпя няколко промени – спирачните дискове са с по-голям диаметър (300 мм), като се използва цялата спирачна система на Hyundai i30 Turbo и е премахнат серво усилвателя, за да има директен контакт от натиск към спирачната помпа. Втори ъпгрейд, който е направен е блокаж на диференциала (LCD), както и са променени предавателни числа на трета, четвърта, пета и шеста предавка с цел да се скъси максималната скорост на автомобила, за да бъде по-динамичен в ускорението. Четвъртото подобрение на автомобила са нови настройки на окачването, което е олекотено в сравнение с миналата година.

Gerov_Yordanov (2)

„Дойде и първото рали за сезон 2016. Напълно нормално и очаквано започна с напрегнато начало, както всеки един сезон. Колите имат технически подобрения, с които момчетата се запознаха няколко дни преди старта на първото състезание. В днешния шейкдаун целта ни беше опознаване основно с автомобилите и направените подобрения. Имаме предвид, че момчетата не са карали от последното рали „Средна гора“, затова за нас беше важно да влезем плавно в състезанието. Григор Григоров имаше малшанс и допусна грешка, но механиците се справиха перфектно в отстраняването на щетите. Готвим се за двата етапа, които са в петък вечерта. Момчетата вече знаят с какво разполагат като материална база в лицето на автомобила. Инструктирал съм екипажи да бъдат внимателния в нощния етап, защото истинското състезание е в събота. Мирослав Ангелов е човек с опит и успя да изпъкне и показа скорост, но все пак състезанието е много дълго.“, коментира треньорът на екипажите Петър Гьошев.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]