Петер Тул заменя Сиесла, като спортен директор на WRC

Снимка: wrc.com

Петер Тул заменя Сиесла, като спортен директор на WRC

Фирмата промоутър на WRC работи с пълни сили да поднови сезона, който бе тежко ударен от ситуацията с COVID-19. Още в началното на годината стана ясно, че спортния директор на шампионата Оливие Сиесла ще напусне структурата, като до последно не бе ясно кой ще бъде неговия заместник.

Петер Тул ще поеме позицията на Сиесла от 1 август 2020. Тази позиция е от изключителна важност за развитието на шампионата, като едно от основните и задължения е да стикова комуникацията между ФИА, самият промотър и производителите инвестиращи своите средства за участие в шампионата.

Кой е Тул? Той е на 57 години, като е добре познат в рали средите на Германия. През 1993 г. и 1994г. е национален шампион при навигаторите на Германия и също така през 94-та почти завърши на второ място в европейския рали шампионат.

Тул е работил в „цивилния“ автомобилен сектор по различни проекти и лансирането на нови автомобили. Не случайно той бива на ключова позиция във Фолксваген свързана с глобалната комуникация и едно от ключовите лица зад ПР-а на проекта на марката в световния рали шампионат.

След края на програмата на Фолксваген в WRC Тул стартира частен бизнес, като междувременно бива връзки с обществеността на Skoda Motorsport.

По настоящем Сиесла продължава да изпълнява функцията спортен директор на WRC поради COVID-19 ситуацията, докато Петер Тул не поеме руля на шампионата.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]