Петер Солберг ще участва в ERC рали Скандинавия

Световният рали шампион за 2003 година и няколкократен шампион в World RX Петер Солберг ще вземе участие в третия кръг от европейския рали шампионат – рали „Скандинавия“.

„То ме търси. Всеки път, когато съм в сервиза, колата ми говори и иска да я използвам! Няма как да я игнорирам. Познавате ме, познавате моето семейство. За нас ралито е всичко. Миналата година повозих майка ми с моя Citroen C4 WRC на рали „Скандинавия“, да, беше забавно, но Оливър се забавляваше повече, докато участваше в състезанието“, признава Петер Солберг.

Последното участие на Солберг старши в рали бе през 2019 година, когато участва в рали „Уелс“. За рали „Скандинавия“ той ще бъде зад волана на семейното Polo R5, като негов навигатор ще бъде Йонас Андерсон, който в момента навигира Гас Грийнсмит в WRC2.

„Няма да участвам, за да спечеля, а за да се забавлявам и за шоуто. Определено ще бъде трудно, особено след като минаха цели пет години от последното ми участие в рали „Уелс“. Темпото и конкуренцията в ERC са много сериозни и няма как да се сравнявам с тях още от първата отсечка“, допълни легендарният норвежец.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]