Петер Солберг ще се готви за Дакар 2017

petter

Вече двукратният световен раликрос шампион Петер Солберг, ще защитава своята титла и през следващият сезон, като паралелно с това ще се готви за известното рали „Дакар“ през 2017. Норвежецът не е разкрил повече информация относно този въпрос, но въпреки това ще се присъедини към групата от бивши WRC пилоти (Себастиан Льоб, Мико Хирвонен и др.)  участващи в едно от най-тежките състезания на света.

Преди няколко месеца Солберг е получил покана от Toyota за предстоящето през 2016 издание на „Дакар“, но той отказва отстъпвайки седалката на Мартин Прокоп. Според редица журналисти Солберг се е „вдъхновил” от своят най-жесток конкурент във WRC Себастиан Льоб.

Раликрос шампионът също коментира че, е получил и покана за участие в „24-те часа на Льо Ман“ зад волана на GT автомобил, която е отказал с оглед решението си да участва на „Дакар“.

„ Имах възможността да взема участие в Дакар през Януари”, коментира бившият пилот от WRC. „ Ако бях спечелил раликрос шампионата по-рано вероятно щях да приема. Сега имам възможност и  за 2017, но искам да го направя както трябва. Харесва ми да има скоци и дрифтове, може би след това ще се включа в Льо Ман.”

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]