Петер Солберг с участие в официалния виртуален Формула 1 шампионат през този укенд

Както знаете от Формула 1 доста успешно започнаха организирането на свой собствен виртуален шампионат, който дори се предава на живо по телевизиите, включително и у нас по телевизия Diema Sport 2. В него взимат участие официални пилоти от Формула 1, ютубъри, както и професионални пилоти от други дисциплини.

Екипът на Петер Солберг обяви официалното му участие в предстоящото виртуално Гран При на „Нидерландия“, което ще се проведе на пистата „Интерлагос“ поради липса на новото трасе в настоящата версия на официалната игра на Формула 1.

Солберг ще бъде част от отбора на Рено, като шеговито е предложил възможността за добавяне на ръчна спирачка в играта с идеята да покаже своите умения па публиката.

„Поласкан съм от поканата да бъда част от отбора на Renault DP World F1 за виртуалното Гран При на „Нидерландия“ – коментира Солберг. –  Рали спорта винаги е бил всичко за мен, но пък в миналото имах възможността да карам болид от Формула 1. По-добре е да не казвам, каква беше колата понеже не беше Рено. Но пък беше червена.

„Затова дебютирането ми във Формула 1 в този момент на моята кариера е нещо много хубаво. Не мисля, че ще мога да покажа рали крос стилът си в неделя, но пък се надявам да си припомня тънкостите на пистовите състезания, които ми помагаха да побеждавам на пистите.

„Смятам това за много яко преживяване. Всички сме променили начина си на подготовка поради днешната ситуация и с нетърпение очаквам да карам редом до Кристиян Лудагард.

„Не знам дали знаете, но аз и баща му Хенрик сме се състезавали заедно когато бяхме млади. Когато правя нещо, го правя с една единствена цел: да печеля! Но имам въпрос? Наистина ли е прекалено късно да помоля да бъде сложена ръчна спирачка на моята кола?“

Можете да гледате на живо участието на Солберг старши във Формула 1 по телевизията или в официалните Facebook и YouTube канали на Формула 1 тази неделя.

Повече за играта можете да прочетете от тук:

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]