Петер Солберг с награда за цялостен принос

10480595_921027461243082_3947238535027105134_o

Петер Солберг бе награден с наградата за цялостен принос на наградите на Аутоспорт, спечелвайки две световни титли в две различни дисциплини под шапката на ФИА. Норвежецът спечели световната рали титла през 2003 зад воланът на Subaru Impreza WRC и през 2014 в световният раликрос шампионат шофирайки Citroen DS3 WRX.

Наградата му бе връчена от Дженсън Бътън, като Солберг си позволи да се пошегува с него предлагайки му свободно място за участие в раликрос шампионатът. „Нямах никаква представа, че ще спечеля тази награда тази вечер. Обичам ралитата и винаги ще ги обичам, но световният раликрос е нещо специално- искам да кажа RX суперколите ускоряват до 100км/ч за по-малко от 2 секунди, кой не би заобичал това?”

imagesource

Мартин Анай, мениджър на световните серии по раликрос поздрави Солберг и го описа, като изключително важна личност и от голяма важност за световният раликрос шампионат.„Говоря от името на целият екип зад WRX. За нас е голямо удоволствие, че Петер е част от нашите редици. Той е голям професионалист, работи изключително здраво и е готин човек.Искам да поздравя него и целият му отбор за тази награда.”

Нямам как да оставим неспоменати слуховете сред европейските журналистически среди за евентуално завръщане на норвежецът в световният рали шампионат през сезон 2015, партнирайки си с Роберт Кубица зад воланът на Citroen DS3 WRC. Според тях, тандемът ще бъде част от частният френски отбор PH Sport основно спонсорирани от Pirelli. Въпреки това за създаването на такъв отбор от страна на италианският производител на гуми се чуха слухове още през 2010, но тогава не се стартира даденият проект. Каквото и да стена ние от нашата страница ще ви държим в течение.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]