Петерханзел с първа етапна победа в Дакар 2020, Сайнц продължава да води

Стефан Петерханзел е четвъртият пореден различен етапен победител в рали „Дакар“ 2020. Французинът стартира шести по трасето днес, като до финала на отсечката бе изпреварил цели трима от своите съперници, постигайки най-добро време от почти четири часа.

Лидерът Карлос Сайнц трябваше максимално да минимизира изоставането си поради това, че открива етапа. В крайна сметка испанецът изгуби пет минути от авансът си пред Насер Ал-Атия в генералното класиране, като разликата им след днес е от 3 минути. Катарецът от своя страна бе най-близо до Петерханзел, записвайки с 2-минути по-слабо време от това на тринадесет кратният победител в „Дакар“, който вече се намира на трета позиция в генералното.

Местният ас Язид Ал Ражи се намира на четвърта позиция пред Орландо Теранова. Мартин Прокоп е девети, докато Фернандо Алонсо е двадесети с изоставане от почти три часа зад лидерите.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]