Петерханзел: Ал-Атия загуби Дакар заради своето его

Победителя в тазгодишното издание на рали „Дака“ Стефан Петерханзел отговори на нападките на Насер Ал-Атия относно предимството на бъгитата благодарение на правилника, като смята, че катарецът е изгубил заради своя егоизъм в пролога.

На няколко пъти Ал-Атия заяви, че правилата са в ущърб на автомобилите със задвижване на четирите колела, което дава предимство на пилотите на Mini и техните бъгита.

Спред Петерханзел обаче проблемът на Ал-Атия е, че е постъпил егоистично в пролога, където според французина съперникът му е изгубил всички шансове за победа. С победата си в пролога Ал-Атия стартира пръв в първия етап, докато конкурентите му стартираха в по-задни позиции. До края на отсечката катареца изгуби цели 12 минути, които така и не успя да си възвърне до самия финал на състезанието.

„Не искам да коментирам това, защото те се оплакват от години – коментира Петерханзел. – Ние, когато не печелим не ревем. Това е просто егоизъм. Ако неговото его бе по-различно можеше и да спечели състезанието. Именно егото му го натисна да победи в пролога с което според мен той загуби състезанието.“

В сравнение с няколкото етапни победи на Ал-Атия Петерханзел записа едва една единствена за цялото състезание, но пък бе по-постоянният от двамата побеждавайки катареца с 14 минутен аванс.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3163 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]