Пежо 208 Rally4 получава своята хомологация в началото на следващия месец

Новото Пежо 208 Rally4 вече разполага с насрочена дата за получаване на хомологация от страна на ФИА, съобщават испански медии. Така автомобила ще има възможността да бъде част от международни и национални надпревари.

208 Rally4 е наследник на изключително успешното Пежо 208 R2. Според първоначалните впечатления, 208 Rally4 е със секунда на километър по-бърз от 208 R2, като освен с повече мощ разполага и с множество инновативни решения свързани с окачването и структурата на купето.

За сега няма информация, колко шасита са закупени, но слуховете са за около 100. В България също очакваме да видим този автомобил по родните отсечки още през този сезон. Само преди няколко дни от „Ясен Попов Рейсинг“ споделиха в тяхната Фейсбук Страница колаж загатващ евентуалното придобавене от тяхна страна на 208 Rally4.

Публикувахте от Jasen Popov Racing в Вторник, 26 май 2020 г.

Екатерина Стратиева също имаше в плановете да направи участие с 208 Rally4 през този сезон, но не е ясно дали това ще бъде в България.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]