Пежо подариха на Льоб колата с която счупи рекорда на Пайкс Пийк

От няколко дни Себастиан Льоб е горд собственик на Пежо 208Т16, с което той счупи рекордът на легендарното състезание по планинско изкачване Пайкс Пийк през 2013.

Пежо Спорт са създателите на този уникален автомобил, разполагащ с две турбини, 875 конски сили и задно крило от LMP1 прототип от Льо Ман. Този автомобил е изваян с една единствена цел и това е да счупи рекордът на легендарното планинско трасе в САЩ. Така до ден днешен времето от 8 минути и 13,878 секунди все още не е подобрено.

Частният тим на Льоб ще използва този автомобил за подбрани състезания през годината, ако от Пежо разрешат на французина да използва 208Т16 за състезания.

За последно френската рали легенда седна зад волана на това „животно“ съвсем скоро за демонстрация на пистата Ан ду Рин.

„Винаги съм си мечтал да притежавам тази кола някой ден и се чувствам изключително горд, че от Пежо се съгласиха да ми я поверят- обяснява Льоб. – Като цяло колата е сложна за каране, но не ми отне много време да съм в топ форма с нея.

„Усещането зад волана на 208 Т16 Пайкс Пийк е уникално и в същото време след няколко години почти нищо не се е променило по колата. От Пежо са се погрижили да я подготвят на ново и нашият екип с радост пое грижите за нея.“

Льоб добави, че очаква с нетърпение да покаже тази кола пред домашната си публика във Франция.

„Наистина много искам да я подкарам, но този път ще е пред домашна публика в Елзас. Смятам, че това е много важно за отборът и за френските моторспорт фенове.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]