Пежо официално с разработка за Дакар, Ситроен също се замисля.

Не е тайна, че в Интернет пространството може да се забележи информация която загатват евентуално завръщане на Пежо към Дакар за сезон 2015. Но се оказа че, тайното разработване на Пежо 208 Lightweight Buggy не е толкова тайно. До колкото до Ситроен за в момента това са само слухове които не са потвърдени напълно, може би за в бъдеще ще изникне нещо.

Пежо са печелили Париж-Дакар цели четири пъти между 1987-1990. Заедно с Ари Ватанен с три победи и Юха Канкунен с една. През тези четири години те взимат участие с Пежо 205 Т16 и 405 Т16, които се превръщат в легендарни автомобили.

Шефът на Пежо Спорт Бруно Фамин загатна:“Трябва да помислим за бъдещето. Имаме много идеи, които не са само с 208 T16 Pikes Peak. Трябва да отсеем кое е в наш интерес, дали ще се възвърнат инвестициите и дали ще ни бъде интересен проектът. Трябва да обмислим всичко това за да бъдем готови с нашите планове за 2014-та спрямо бюджетът ни, който до момента не е определен.“

От страна на кой ще пилотира новото Пежо се свързват имена като Себастиан Льоб,Стефан Петерханзел и Насер Ал Атия.  Катарецът е заявил пред Rallymaniacs.nl,че ще бъде доволен ако кара за такъв отбор с толкова голяма история в Дакар. Крал Льоб, също е заявявал много кратно че, има някакъв интерес към ралито. Докато до легендарният Петерханзел, неговият договор изтича точно до сезон 2015.

За в момента ние можем да гадаем какви ще са техническите характеристики на автомобилът. Но хора приближени на отборът заявиха че, има два варианта на развитие. Единият е автомобилът да бъде бъги с задно предаване а другият е да бъде с 4х4. Но едно е сигурно, Ред Бул също ще вземат участие с финансова подкрепа, очаква се среща с двамата шефове на маркетинговите отдели на компаниите.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]