Пежо започнаха работа по новата еволюция на топ селъра си 208 R2

От Пежо Спорт започнаха работа по чисто новата еволюция на най-продаваният им рали автомобил Пежо 208 R2. Те направиха своите първи тестове в региона на Восгес във Франция и за сега това, което виждаме е обещаващо.

Новата кола е базирана на най-новата генерация на Пежо 208, която бе представена едва преди няколко седмици на автомобилното изложение в Женева.

Бегачката по която работят от Пежо разполага с трицилиндров 1.2 литров PureTech турбиниран двигател отговарящ на новите хомологационни изисквания от ФИА  – R2 C.

„Много съм доволен да видя първите тестове на 208 R2 – коментира директора на Пежо спорт Бруно Фамин. – „Това е много важно събитие за нас и най-вече за нашата клиентска програма, към която сме фокусирани. С новата кола ние искаме да дадем на клиентите ни една конкуретна, надеждна, забавна и евтина за поддържане кола.

Напредъка идва благодарение на 1.2 литровия турбо двигател, който ще доведе до значително подобряване на представянето. Целта ни през следващите няколко месеца е да съберем възможно най-много опит с колата в различни условия и по различни трасета.“

Французите са започнали работа по колата още от лятото на 2018, като според тях са имали възможностт да се подготвят добре за предстоящите тестови сесии. Освен мотора, те са монтирали чисто нова скоростна кутия

От настоящата версия на 208 R2, от Пежо са продали над 450 автомобила, като няколко бройки бяха закупени и от български състезатели.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]