Пежо влизат в новата JERC категория

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 - WRC DEUTSCHLAND

Благодарение на новите промени в ERC шампионата от Евроспорт започнаха да привличат множество заинтересовани пилоти, като дори отборът на Пежо Рали Академият ще се завърне в шампионата.

Новобранецът в ERC Пепе Лопес (21), ще вземе участие в JERC U28 категорията, което е неговата награда за това че спечели 208 Rally Cup във Франция. Негов съотборник ще бъде и неговият сънародник Хосе Суарес (26), който ще продължи партньорството си с Пежо и през този сезон също влизайки в JERC U28. Двамата ще седнат зад волана на Пежо 208 T16 R5.

„С удоволствие приветстваме завръщането на Пежо в ERC и техните нови пилоти Пепе Лопес и Хосе Суарес – коментира Жан-Баптис Лей, координатор на ERC. – Нашият шампионат е перфектен за развиващи се пилоти, които желаят да влязат в световният шампионат за в бъдеще.“

Отборът на Пежо рали академията стартира през 2013 в ERC, като през нея са минали пилоти като Кевин Абрийнг, Крейг Брийн и Стефан Лефевр.

„ Ние сме развълнувани от това че, отново ще имаме програма която ще се фокусира върху ERC през сезон 2017 – разяснява Бруно Фамин, директор на Пежо Спорт. – Нашие екип ще поддържа два автомобила за двама доста обещаващи испански пилота, Хосе Суарес и Пепе Лопес.

„Нашата цел е да им дадем възможността за да съберат възможно най-много опит без натискът от страна на някоя скъпа и изпълнена с много очаквания програма. Двамата ще карат Пежо 208 T16 R5, като ние с удоволствие ще покажем възможностите на нашата нова и много по-надеждна версия за сезон 2017.“

От Пежо и през този сезон ще продължат своята програма 208 Рали Къп във Франция, като победителят ще получи пълна програма в ERC през следващият сезон, давайки възможността на новите талантливи пилоти да се развиват на по-високо ниво.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]