Пампорово посреща последния кръг от Българския рали спринт шампионат

Курортен комплекс Пампорово ще посрещне последния кръг от Българския рали спринт шампионат за сезон 2023. Благодарение на усилията на „Пампорово“ АД, Община Смолян и Община Чепеларе рали спринт „Пампорово“, ще приюти едни от най-добрите екипажи в рали спринт дисциплината.

Третото издание на рали спринт „Пампорово“ ще се проведе в дните 11 и 12 ноември, и ще предложи пет скоростни етапа с обща състезателна дължина от 43 километра.

Маршрута през тази година ще претърпи сериозни промени. Скоростен етап „Смолянски езера“ има изцяло нова и непозната за състезателите секция. Другият скоростен етап „Пампорово“ ще се кара в обратна посока от к.к. Пампорово към село Левочево. Най-голямата промяна обаче е прибавянето към маршрута на 1,85 километровия супер специален етап на име „Смолян“, който ще се проведе по улиците на столицата на Родопите град Смолян, където ще се проведе и церемонията по награждаването.

Щабът на Рали спринт „Пампорово“ 2023 ще бъде в хотел „Орловец“ в к.к. Пампорово, а сервизният парк ще бъде разположен в непосредствена близост до него.

Повече информация за състезанието можете да намерите на rallypamporovo.bg и на Facebook страницата на надпреварата.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]