Падън повежда в Аржентина след отпадането на Латвала

P-20160421-00473_News

Хейдън Падън и Джон Кенард са на път да запиша своята първа победа в кариерата си, след като Яри-Мати Латвала се обърна през таван във вчерашният съботен ден от рали Аржентина. Падън, който вероятно ще запише името си като първият новозеландец спечелил кръг от WRC, завърши вчерашният  ден с актив от 29.8 секунди пред Себастиан Ожие и неговият навигатор Жулиен Инграсия.

Яри-Мати Латвала успяваше да устои  на атаките на Хейдън Падън в сутрешните минавания, като разликата между двамата бе от 14.5 секунди. За съжаление финландецът катастрофира и отпадна от състезанието.

„Предстой още един доста дълъг ден“, заяви кивито. „ Трябва да се овладеем понеже 30 секундна предина пред световен шампион не е нищо. Не бях доволен от следобедните минавания, има какво още да желая но като цяло постоянството ми е добро.“

8528_latvala_crash-alone-argentina-2016_896x504

Латвала заяви по-късно че, причината на неговата катастрофа е счупено предно окачване. „ Бях в една доста бърза секция, която бе изпълнена с големи камъни. Изведнъж горната част на предният десен амортисьор изскочи през капака. В този момент не можах да завия и се забихме превъртайки се през таван“, обясни финландецът.

Rally Argentina 2016Ожие и Инграсия продължаваха да бъдат недоволни от стартовата си позиция, като завършиха вчерашният ден с пасив от 29.8 секунди. Техните съотборници Андреас Микелсен/Андреас Яегер заложиха на внимателно темпо, което им се отплати с третата позиция с пасив от 14.5 секунди зад французите и 17.7 секундна преднина пред Сордо/Мартин. Мадс Остберг/Ола Флоене са на далечната пета позиция, докато аржентинецът Маркос Лигато се изкачи от девета на шеста позиция в генералното.

Днес на екипажите им предстоят 55.28 състезателни километра, като очакванията за валеж за доста големи.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]