Падън: „Моята цел си остава същата“

Paddon04ARG16rk016

Новозеландецът Хейдън Падън, взе победата на рали „Аржентина“ в последният етап изправяйки се в директна битка срещу Себастиан Ожие. За Падън тази победа е доста важна, но неговата цел през този сезон е да постави основите за евентуална битка за титлата през сезон 2017.

„Победата в Аржентина със сигурност ми дава голяма увереност, но краката ми остават твърдо на земята“, разяснява 29 годишният пилот на Hyundai. „Ние знаем че, в еднакви условия имаме доста работа за вършене за да можем да притесняваме редовно Себ.

Въпреки това, Аржентина доказа че, може би ще достигнем това ниво по-рано от очакваното. Затова ние продължаваме да работим и ще следваме нашите планове и цели, които сме си задали още в началото на сезона.“

P-20160424-00827_News

Победата на Падън го качи на втора позиция в шампионата, което означава че ще стартира от втора стартова позиция на рали „Португалия“, точно зад Ожие в петък и събота. И двамата ще имат доста лоши условия, но Падън гледа на това предизвикателство като процес на натрупване на опит.

„Това разбира се не е много оптимална позиция, ние гледаме на нея като на шанс да се опитаме да бъдем конкурентни колкото се може срещу Себ в еднакви условия. Със сигурност няма да е лесно, но колата и аз напредваме доста добре затова няма да спираме да се пробваме. Със сигурност ще се борим за още една победа през този сезон“, обясни заключи кивито.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]