Очаква се Тойота да създадат Rally2 и Rally3 автомобили

Toyota Gazoo Racing
Снимка: Toyota Gazoo Racing

Само няколко дни след като от Toyota разкриха своите планове за сериозна реформация на рали програмата си английският журналист Дейвид Еванс публикува доста интересен материал относно бъдещото развитие на японският тим.

Както може би сте разбрали Томи Макинен няма да продължава да води програмата на японския производител в светония рали шампионат от януари 2021, като неговата нова роля ще бъде на съветник в компанията майки Toyota Motor Corporation. Програмата ще се поеме изцяло от Toyota Gazoo Racing Europe, които до момента участваха само и единствено по създаването на двигателя на Yaris WRC.

Вече дори има спекулации кой ще е новият шеф на рали програмата, като вече се спрягат имената на Карлос Сайнц и Петер Солберг.

В материалът на Дейвид Евънс се твърди, че японците са решили сравнително официално да работят по нови автомобили от Rally2 (настоящa R5 хомологация) и  новото попълнение на ФИА Rally3.

„Мисля, че всичко знаят за нашата амбиция да създадем R5 автомобил от японски произход – заявява източник на Евънс. – Разработването на коли за частни отбори винаги е било част от културата на рали спорта. От друга страна има голям смисъл в Rally3 категорията, което я прави интересна за всички.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3001 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]