Очаквано Ян Копецки спечели квалификацията на рали Барум

Ян Копецки и Ян Хлоушек (Skoda Fabia Rally2 Evo) спечелиха квалификационния етап от рали „Барум“. Те победиха Симон Вагнер и Гералд Винтер с по-малко от 0,1 секунди в 4,57 километровата отсечка. Филип Мареш и Радован Буча са трети, като така първите три екипажа са зад волана на Skoda.

Днес времето бе слънчево в околностите на Злин, но в секциите между дърветата на квалификационната отсечка във вътрешността на завоите имаше кал, която усложни задачата на екипажите.

Местния ас Ерик Цайс е четвърти записвайки с 0,9 секунди по-слабо време от Копецки. Адам Брезик е с пето време. Довечера, преди церемонията по откриването, пилотите ще изберат своята стартова позиция.

Даниел Попов и Ангел Башкехайов записаха 25-то време в шейкдауна, докато Екатерина Стратиева/Георги Аврамов са с 43-то. Никола Мишев и Петър Сивов не са стартирали, като най-вероятно ще ги видим довечера на старта на първата отсечка.

Резултати квалификационен етап

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]