Официално: Себастиен Ожие остава в М-Спорт

В официално съобщение до медиите от М-Спорт обявиха, че продължават съвместната си работа със Себастиен Ожие/Жулиен Инграсия и през сезон 2018. Новина която очаквахме от доста време и бе тема на множество разговори и материали в края на тазгодишният сезон.

Съотборник на французина ще бъде Елфин Еванс, като очакванията са да има и трети пилот със съкратена програма в лицето на Тимо Сунинен.

„Не можех да говоря по темата официално – коментира петкратният световен рали шампион. – но, от известно време вече е ясно за мен моето желание да остана в този отбор. Хубаво е, че вече е официално. Това означава, че вече може да се фокусираме напълно върху работата ни за сезон 2018.

„Имаше доста изписани думи относно моето решение и знам, че някой хора си мислят, че това е въпрос само за пари. Мога да ви кажа, че това не е така. Бях в разговори и с други отбори, като трябваше да бъда обеден не само от финансов аспект, понеже парите не могат да ти купят добър шеф на отбора, никой не ми е дал такова усещане което притежава Малкълм.

„Наистина усещам, че Малкълм се бори много силно за да ме задържи в отбора, много ми харесва да работя с него и отбора.“

Ожие записа своята пета поредна титла с отборът на М-Спорт и им подпомогна да запишат своята първа световна титла при производителите. Работата му за следващият сезон ще започне в средата на следващият месец, заедно с Елфин Еванс.

Младият уелсец се завръща в заводски автомобил с гуми на Мишлен за пръв път от 2015 след два сезона с гуми на DMACK.

„Както можете да си представите съм много доволен – заяви Еванс. – Не мога да се изкажа достатъчно добре от това какво постигна отборът през последната една година, като също така научих изключително много от Себ. Затова очаквам с нетърпение да продължа работата си с всички тях догодина.

„В същото време съм готов да направя следващата стъпка. Записахме нашата първа победа и вече разполагам с добър опит в по-голямата част от ралитата.“

Уилсън призна, че е бил едновременно доволен и успокоен след подсигуряването и на двамата си пилота за следващият сезон. Официално представяне на пилотите се очаква да бъде направено в Къмбрия по-късно през следващият месец или през януари на изложението на Autosport International, като именно там те ще разкрият и своята подновена съвместна работа с Форд.

„Определено ни падна огромна тежест от мислите ни, след като успяхме да подсигурим Себ и Елфин – коментира Уилсън, двигателят зад М-Спорт. – Сега вече може да се фокусираме върху колата и еволюциите, които сме и планирали да направим.

„Тази новина определено си заслужи чакането. Много съм щастлив, че отново разполагаме със Себ и Жулиен за следващият сезон. Преговорите бяха дълги, дори по-дълги от миналата година, но успяхме да се справим.

„Искам да бъда честен: преговорите с Ожие бяха много праволинейни. Той ни каза, какво иска и ние трябваше да намерим начин за да постигнем това.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]