Официално Себастиен Льоб ще стартира на рали Монте Карло 2022 с M-Sport

M-Sport WRT официално обявиха дългоочакваната информация за съвместното им партньорство със Себастиен Льоб, която ще започне с рали „Монте Карло“. Освен деветкратния световен шампион великобританския тим обяви също, че Адриен Формо бъде зад волана на Ford Puma Hybrid Rally1 за цял сезон.

Така от M-Sport ще пристигнат в Монако с цели четири шасита, като първите две ще са за редовните им пилоти Крейг Брийн и Гас Грийсмит.

„Много съм щастлив да обявя и оставащата част от пилотите с които възнамеряваме да вземем участие в рали „Монте Карло“ – коментира Малкълм Уилсън директор на M-Sport. – Много съм горд, че ще разполагаме с толкова силни екипажи с които да стартираме в новата хибридна ера. Горд съм от това, че даваме шанс за участие с пълен сезон на Адриен. Нашия екип има дълга история в подпомагането на млади таланти и Адриен е също част от това.

„Относно Себ, почти успяхме да се договорим през 2005-та, но тогавашните обстоятелства не позволиха това да се случи. Сега с новите хибридни автомобили и със съдействието RedBull заедно предложихме на Себ възможността да пробва новото поколение рали автомобили и той се съгласи. Благодарение на това се намираме в позицията в която Себ ще се присъедини към нашия отбор през този сезон! Може сделката да ни отне 16 години, но в крайна сметка успяхме.“

От съобщението на отбора също става ясно, че Себастиен Льоб ще разчита на Исабел Галмиче да влезе в ролята на негов навигатор.

„Хубаво е да се работи с M-Sport, отборът е много професионален и същевременно знаят как да правят коли. – разясни Льоб. – Радвам се, че ще работя с M-Sport. Още от началото на моята кариера се боря срещу Ford и винаги съм знаел, че Малкълм е много отдаден човек и винаги сме имали добри отношения.

„За мен е удоволствие да се запозная с изцяло новата технология заложена в Puma Rally1. Мисля, че колата е доста близка до тези от 2017-та, но с хибридна система като допълнение. Това я прави и малко по-предизвикателна за употреба и същевременно вълнуваща за управление. Когато тествах колата бях много впечатлен от баланса и мощността с която разполага благодарение на хибридната система. Хареса ми.“

Въпреки потвърждението за участието на Себастиен Льоб в рали „Монте Карло“ няма информация дали французина ще бъде ангажиран с по-дълга програма през сезон 2022.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]