Официално рали Арктик заменя рали Швеция през февруари

Днес бе сложен край на спекулациите и различните информации за това кой ще бъде наследника на рали „Швеция“, след като организаторите на надпреварата обявиха че няма да се проведе.

Рали „Арктик Финландия“ ще се състои в дните 26-28 февруари и ще бъде базирано в домът на Дядо Коледа град Рованиеми, който е и областен град на областта Лапландия. Това определено ще зарадва и финландските фенове на WRC, след като за сега макадамовото рали „Финландия“ също се очаква да се проведе в края на месец юли.

Състезанието ще стартира с шейкдаун в петък (26 февруари) и супер специален етап през вечерта. В събота са предвидени три специални етапа, които ще бъдат карани на два пъти, докато в неделя ще се проведе пауър етапа. Общата дължина на състезанието ще е от 260 състезателни километра разделени на 10 специални етапа, следвайки доста близо маршрута и схемата от предстоящото през този уикенд по същите трасета рали „Арктик Лапландия“.

Миналата година победител в рали „Арктик Лапландия“ бе Кале Рованпера с Yaris WRC, който определено ще бъде сред фаворитите през тази година когато състезанието е кръг от WRC.

„Работихме много с организаторите от AKK Sport на Финландия след новината за оттеглянето на Швеция от календара – заяви Йона Сиебел, директор на промоутъра на WRC. – Те както и местната власт на Рованиеми бяха изключително ентусиазирани върху това да се организира това състезание.

„Въпреки че има 44 дни до старта ние знаем, че организаторите ще направят всичко възможно за да са на нивото на световния рали шампионат, както и стандартите на рали Финландия.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]