Официално отменят рали Аржентина, търси му се нова дата

Снимка: RedBullContentPool

Снощи в официалната страница на световния рали шампионат бе поместено съобщението, че рали „Аржентина“ се отменя поради забраната за провеждане на спортни мероприятия, която издаде правителството на южноамериканската страна.

Причината за това решение, както бяхме писали вчера, е все по-бързо разрастващият се коронавирус.

„Разбираме приоритета на аржентинските власти, които се опитват да предотвратят по-нататъшно разпространение на вируса – заявява директорът на промоутъра на WRC Оливие Сиесла. – Съжаляваме, че ще трябва да отложим надпреварата, но всички работим по подсигуряването на нови потенциални дати за провеждането на състезанието.“

Подобна е и ситуацията в европейския рали шампионат, където рали „Азорски Острови“ го сполетя същата съдба, като организатори и промотър също работят по нови дати за стартирането на първият кръг от шампионата.

Нашият екип следи от близо ситуацията и в двете надпревари, като при първа възможност ще споделяме всичко достигнало до нас.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]