Официално обявиха партньорството на М-Спорт и Форд за сезон 2018

В петък бе обявено на официална пресконференция на ФИА завръщането на Форд в световният рали шампионат. В миналото синият овал за последно бе част от шампионата през 2012, като през последните години подпомагаха технически отборът на М-Спорт.

Така вече официално WRC ще разполага с четвърти производител, нещо което спортът не е виждал от доста години. Новият заводски тим ще се казва M-Sport Ford World Rally Team. Самото име обаче показва реално колко въвлечени са Форд в това начинание.

Както споменахме в нашен предишен материал, всъщност синият овал ще увеличи техническата си подкрепа и най-вече ще помогне на М-Спорт в развиването на Фиеста WRC в аеродинамичен аспект.

М-Спорт получава техническа подкрепа от Форд директно от САЩ

Малкълм Уилсън

„Хубаво е, че виждаме отново името на Форд редом до това на М-Спорт в световния рали шампионат. Ние приветстваме увеличената техническа подкрепа от Форд Перформънс. Да защитим две световни титли ще бъде трудна задача за нас през следващият сезон, затова сме благодарни на помощта от Форд.“

Форд има сериозна история в светът на ралитата, като не винаги американският производител на автомобили е взимал участие директно от свое име. Историята помни как през 1980 Форд излизат от шампионата завръщайки се през 1986 с RS200, подобна бе и случката през 1995.

Екипа на Малкълм Уилсън работи по програмата на Форд в WRC от 1997 до 2012. От тогава до днес М-Спорт взимаше участие, като частен отбор използващ шаситата на Фокус и Фиеста.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3300 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]