Официално: Микелсен с Хюндай до края на сезона

Днес стана ясно, че Андреас Микелсен ще замени Ситроен за Хюндай до края на сезона. Заедно с това се засилиха и слуховете, че норвежецът ще стартира в сезон 2018 при корейският тим.

Първото състезание за Микелсен със синята разцветка ще бъде рали „Каталуния“ през следващият месец, като така той ще замени Хейдън Падън. За рали „Уелс“ и рали „Австралия“ очакванията са Микелсен да замени Дани Сордо.

Въпреки фалстартът на сезон 2017, бившият пилот на Фолксваген вече има три участия зад волана на Ситроен С3 постигайки втората позиция на рали „Германия“.

Хейдън Падън призна наскоро, че има проблеми през този сезон и като цяло е отписал остатъкът му. Междувременно Мишел Нандан заяви, че това решение на отбора идва след като корейците изостават с 64 точки спрямо М-Спорт в битката за световната титла при отборите.

„Да вземем това решение не бе никак лесно, но трябваше да го направим за да затвърдим позициите си в шампионата – заяви Нандан. – Нашите разговори с Микелсен започнаха още от оттеглянето на Фолксваген, но тогава нямахме какво да му предложим след  като вече бяхме направили нашият избор на пилоти.

„Въпреки това, след като преценихме, че изоставаме в битката решихме да пресметнем на ново ситуацията ни. Направихме отворена дискусия и с трита ни екипажа и ги уведомихме за нашето решение.

„Точният ни избор на пилоти за Испания е вече направен, но за следващите няколко кръга ще взимаме решение в движение.“

След трите си участия със Ситроен Микелсен вече успя да задмине в шампионата при пилотите лидерският пилот на французите Крис Мийк и се намира на 16 точки от Хейдън Падън.

„Доволен съм, че ще се присъединя към Хюндай Моторспорт в следващите три кръга от шампионата – разясни Микелсен.- отборът е добър и разполага с много талантливи хора, колата се доказа като шампионска на всяка настилка. Имах възможността да тествам колата по-рано през годината. Имам добри чувства към нея и съм сигурен, че ще имам възможността да се боря на топ ниво в следващите три кръга.

„Моята цел е да направя всичко по силите си за да помогна на отбора в битката за титлата при отборите. Вярвам в тях и съм супер развълнуван.“

Шефът на Ситроен Ив Матон поздрави Микелсен за своят избор и допълни: „Харесва ми да работим с тях и е добре за WRC, че получават възможността да продължат до края на шампионата.

„Андреас е една от опциите ни за сезон 2018, но когато дойде времето за решение, ние няма да го преследваме.“

От Хюндай все още не разкриват своите намерения за догодина, но от английското издание Аутоспорт заявиха, че Микелсен ще стартира с пълен сезон редом до Тиери Ньовил.

Хейдън Падън и Дани Сордо ще си споделят третият автомобил, докато слухове витаят за евентуална програма на Хюндай в световният рали крос шампионат с пилот Дани Сордо.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]