Официално: Крейг Брийн сключи договор с M-Sport за две години

de877874-2940-44d2-b1a2-55f21f7598ef

M-Sport Ford обявиха официално, че са сключили двугодишен договор с Крейг Брийн и Пол Нейгъл. Тази новина идва няколко дни след като официално дуото се раздели с Hyundai Motorsport.

„Това е нещо за което съм работил през целия си живот – коментира Брийн за DirtFish. – За мен е удоволствие да бъда тук с M-Sport Ford. Изминаха едни дълги дванадесет години, но в крайна сметка съм тук.

„Мисля че заедно с Пол се срещаме с този отбор в правилното време и по правилния начин. Казано честно винаги съм вярвал, че това ще се случи. Започнах своята кариера с M-Sport и винаги съм чувствал, че този момент ще дойде.

„Преди всичко обаче искам да благодаря на Андреа Адамо и на всички хора в Hyundai. Бяха едни страхотни няколко години заедно. Сега обаче идва момента за следващата стъпка.“

Брийн вече дори успя да навърти няколко километра зад волана на новата Puma Hybrid Rally1 на макадам. Назад в своята кариера ирландеца печели JWRC през 2011 зад волана на Fiesta R2 подготвена от M-Sport, което му дава възможността да кара в няколко ралита зад волана на Fiesta S2000 взимайки и световната титла в тогавашната S-WRC категория.

„Следя прогреса на Крейг от над десет години – разяснява Малкълм Уилсън директор на M-Sport. – Баща му е добър наш клиент и съм гледал как Крейг израства зад волана на различни наши автомобили.

„Започнахме преговорите от преди няколко месеца и вече с удоволствие може да съобщим, че ще работим заедно.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3226 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]