Официално Белгия кръг от WRC, Япония отпада

Днес в официалната страница на световния рали шампионат бе поместена информация за поредната промяна в календара на шампионата.

Става въпрос за въвличането на рали „Ипр“ в световния рали шампионат, като белгийската надпревара ще вземе датите (19 – 22 ноември) на официално отмененото рали „Япония“, бивайки и последният кръг от шампионата за сезон 2020.

За съжаление завръщането на рали „Япония“ няма да се случи през този сезон заради сложните рестрикции и политики породени от COVID-19 ситуацията.

Белгия чрез рали „Ипр“ ще се превърне в 34-тата страна приела кръг от световния рали шампионат. Самото асфалтово рали домакин се провежда още от 1965 година, бивайки част от европейския рали шампионат.

Според информацията с която разполагаме тазгодишното издание на надпреварата ще разполага с около 300 състезателни километра разделени на три дни, като в последния екипажите ще преминат през изграденото за световния рали крос шампионат трасе локализирано на пистата „Спа“.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]