Официално: Без рали Сафари през сезон 2020

Както се очакваше днес стана ясна съдбата на рали „Сафари“ през сезон 2020. За съжаление обаче правителството на Кения реши да отмени надпреварата за догодина.

В официалното съобщение до медиите се съобщава, че причината за това решение се дължи на пандемията с covid-19.

„Благодарни сме на патронът, негово величество, президентът Ухуру Кенията за неговата подкрепа и съвети относно стъпките, които трябва да предприемем – коментира в съобщението секретарят на кабинета д-р Амина Мохамед. –  Много сме благодарни на г-н Жан Тод и промотъра на шампионата за тяхната подкрепа още от самото начало на този проект.

„Ние ще продължим с подготовката за надпреварата и очакваме с нетърпение пристигането на всички екипи и ентусиасти в Кения догодина. Решението не бе никак лесно, но с оглед днешните световни предизвикателства трябваше да бъде взето.“

Въпреки това решение от правителството на Кения затвърдиха, че ще продължат с финансирането на състезанието, което се очаква да бъде подсигурено за още три сезона.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]