Официално: Андреас Микелсен и Дани Сордо ще споделят третата кола на Hyundai

Днес официално от Hyundai Motorsport обявиха завръщането на Андреас Микелсен тима и в топ WRC категорията. Норвежецът ще споделя третата кола с Дани Сордо и Есапека Лапи, като за пръв път от доста време виждаме трима пилота да споделят един и същ автомобил.

„Радваме се да обявим финално нашата линия от пилоти – коментира Сирил Абитебул. – Комбинацията от Есапека Лапи, Дани Сордо и Андреас Микелсен ще ни даде възможността да разполагаме с най-добрия отбор разчитайки и на Тиери и От.“

Според прессъобщението на Hyundai Motorsport Сордо и Микелсен са избрани поради големият им опит и талант на всякаква настилка. Като цяло обаче планът им е да използват испанеца за тежки макадамови ралита, норвежецът ще се състезава в асфалтовите надпревари, докато Есапека Лапи ще бъде използван за бързите макадамови трасета и сняг.

„Доволен съм, че ще продължа работата си с Hyundai Motorsport и през следващият сезон. Вече съм част от това семейство от десет години и ще направя всичко възможно за да постигне отборът целите си“, коментира Дани Сордо.

Андреас Микелсен, който последно бе част от отбора през сезон 2019, ще участва и в разработването на i20 Rally2, което определено е добро решение от страна на Hyundai Motorsport.

„Развалнуван съм, че се връщам отново в топ рали категорията с Hyundai Motorsport. Искам да благодаря за това, че те вярват в нас. Ние ще дадем максимума за да постигнем поставените високи цели.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3298 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]