От WRC обмислят допълнителен снежен кръг

Промоутъра на WRC Оливие Циесла разкри пред английското издание Motorsport News, че има интерес в проучването на добавяне на още едно снежно рали в календара.

За последно световния шампионат е има две зимни състезания през 2007, когато рали „Норвегия“ се проведе в следващия уикенд след рали „Швеция“. От тогава двете страни си партнират за създаването на настоящия формат на рали „Швеция“.

Както знаете от наши предишни материали Канада имат желание да се завърнат в шампионата със зимна надпревара, но признаха, че ще имат готовност поне след пет години.

„Карането на сняг и лед е уникално преимущество в световен мащаб за WRC – разясни Циесла. – Начина по който се подготвят автомобилите и производителите на гуми е толкова невероятен, че го няма никъде по света.

„След един период от трудни атмосферни условия, през тази година съм много доволен да видя, как се подготвяха всички. Всеки един етап бе истинска радост за гледане.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]