От M-Sport искат да си върнат Тиери Ньовил

4300_neuville-france-2014_772_896x504

WRC-2013-10-BK2-0143-Jost-Capito

Вече стана повече от ясно на всички фенове и медии че, Тиери Ньовил никак не е доволен от развоя на нещата в неговия отбор Hyundai. Самия той на няколко пъти заяви своето недоволство съвсем ясно на рали „Аржентина”. След сериозното разклащане на морала следващата крачка е може би смяна на отбора, което е добре дошло за M-Sport. Те съвсем открито, разкриха че влагат усилия да възвърнат Тиери Ньовил в техните редици чрез намирането на нов и сигурен спонсор, който да подсигури едно доста примамливо предложение за пилота. Младия белгиец показа своя потенциал именно в отборът на Малкълм Уилсън със своето качване на стълбичката през 2013-та. До тук добре, но за съжаление на „овалите” не само те проявяват интерес към него. Летят слухове от достоверни източници че, Джост Капито вече е говорил по този въпрос с Тиери, но за в момента няма конкретни резултати след това. От Toyota също проявяват голям интерес към младия състезател, особено след изявлението му от преди няколко седмици, в което сравнява японския производител с Ferrari във Формула 1. За тях ще е повече от перфектно да разчитат на такъв пилот при разработването и стартирането с нов рали автомобил.

Въпреки всичко, от Hyundai имат подновен договор с Ньовил до края на 2016. Но според наши източници е вероятно в договорът да има клауза, която да позволява преждевременното му разваляне още в края на тазгодишния сезон.

Neuville-Tyskland

Едно е сигурно Малкълм Уилсън ще направи всичко възможно да сложи зад новия си автомобил един сравнително опитен пилот като Ньовил, а едно евентуално добро представяне от страна на M-Sport в Португалия може и да ускори процеса по завръщането. Ние от BGRallyHD ще продължаваме да следим темата доста изкъсо.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]