От Hyundai разкриха повече детайли за инцидента на Крейг Брийн

В сряда Сирил Абитебул даде малко по-голяма яснота относно инцидента който коства живота на Крейг Брийн.

Традиционно от Hyundai организират среща с медиите в тяхната сервизна зона, но този път Абитебул е направил изявление в пресцентъра на рали „Хърватия“. В него той потвърждава, че именно стълба е причинил смъртта на пилота, след като е преминал през стъклото му удряйки се директно в него.

За нас настоящия момент е изключително емоционален. Скръбим изключително много за Крейг, който бе невероятен човек, съоборник, съперник и приятел„, разяснява Абитебул.

Относно инцидента може да заявим, че Крейг участваше в подготовката за Хърватия. Условията на трасето бяха хлъзгави и колата е излязла от пътя с ниска скорост правейки контакт с дървена ограда. Стълб от тази ограда е преминал през стъклото на пилота и е навлязъл в купето. Етапът е бил спрян и медицинските екипи са реагирали навреме.

Трябва да споменем, че Джеймс Фултън няма наранявания след инцидента и в момента правим всичко възможно за да го подкрепим в този тежък момент. Крейг бива отведен в болницата, но от това което знаем, е че най-вероятно е починал на място.

Към момента Hyundai Motorsport и FIA работят заедно за да се прегледа инцидента в пълни детайли. До колкото знаем нямало е никакви проблеми с автомобила, гумите или екипировката.

Автомобилите на Hyundai ще стартират със специална разцветка

Няколко дни след инцидента всички започнаха да се питат дали от Hyundai Motorsport ще вземат участие в рали „Хърватия“. Според нашата информация екипът на Абитебул доста сериозно е обмислял тази възможност. След разговор обаче със семейството на Крейг Брийн те решават да участват с два автомобила. Третия, този на ирландеца също ще бъде в сервизния парк, но няма да стартира по етапите.

За да отдадат своята почит автомобилите на корейския тим ще бъдат в специална разцветка в цветовете на националния флаг на Ирландия. Междувременно абсолютно всички отбори от WRC и участници ще разполагат със стикери по автомобилите си в чест на Крейг Брийн. От Toyota Gazoo Racing са решили да извадят автомобила на Елфин Еванс от възможността за спечелване на точки за битката при производителите за да може само класирането на двама от техните пилоти да се зачете.

Организаторите на рали „Хърватия“ са предвидтели няколко мероприяти извън състезанието с които пилоти и фенове ще могат да отдадат своите почести към Крейг Брийн.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]