От Шкода спират извънредно производството на Fabia Rally2 evo

В официално съобщение до медии и редица партньори от Skoda Motorsport обявиха, че ще стопират производството на Fabia Rally2 evo. Причината за това е липсата на части за произвеждането на автомобилите породена от COVID19 ситуацията. Ситуация в която не малко производители по света започнаха да изпадат заради множество забавяния от страна на техните снабдители и подизпълнители на части.

„Въпреки нашите усилия липсата на производствени части прави нашата работа изключително трудна, като в някой случай буквално няма как да създаваме нови автомобили – разясняват в своето съобщение от Skoda Motorsport. – Тези затруднения също се отразяват и на продажбите на автомобилите ни, както и на продажбите на резервни части по цял свят за нашите клиенти.“

Така от 1-ви ноември чешкия производител официално спира всякакви дейности по производството на Rally2 evo шаситата, като дори много техни вече започнати поръчки към клиенти ще претърпят сериозни забавяния.

За съжаление няма яснота до кога ще продължи тази извънредна ситуация, но от Skoda Motorsport уверяват, че ще направят всичко по силите си да поддържат и изпълняват заявките си за резервни части.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]